Як приготувати каву з молоком
Сьогодні існує безліч видів кави з молоком, і кожен може вибрати собі те, що йому більше до смаку.
• Латте— кава займає чверть обсягу (або на порцію еспресо дві порції молока), молоко береться з пінкою (можна порцію молока і порцію молочної піни).
• Капучіно — однакове співвідношення кави і молока.
• Макіато — еспресо і тонкий шар молочної пінки.
• Латте-макіато — кава додається між шарами молока і молочної піни.
• Мокко — комбінація шоколаду, еспресо, молока і збитих вершків.
• Флет вайт — австралійський напій, який готується з еспресо і невеликої кількості спіненого молока.
• Медовий раф — в чашку додають рідкий мед, потім еспресо, зверху це все заливають спіненим молоком.
Для звичайної кави з молоком підійде будь-яке молоко — тут можна експериментувати.
Для латте і капучіно, якщо ви збиваєте молоко парою, краще використовувати жирне молоко.
Якщо ж приготувати латте зі знежиреним молоком, то постраждають смакові якості напою.
Для баристи існує спеціальне молоко.
Небажано додавати молоко в каву, приготовану методом крапельного заварювання (молоко переб’є особливий присмак кави).