
Догляд й обслуговування ріжкової кавоварки
Добре, коли в агрегаті є система обполіскування – очищення кавоварки, достатньо лише натиснути кнопочку. У переважній же більшості в ріжкових кавомашинах системи чищення відсутні. Отже, аби не стикнутися з такими проблемами, що машина перегрівається або кавоварка не качає воду, агрегат виконує помел, а кава чомусь на вариться або виходить рідкою й несмачною, потрібно здійснювати профілактичний догляд за кавовим апаратом.
Це означає, що піклуватися про чистку кавоварки для її довгої роботи вам необхідно самостійно. Обслуговування кавоварок ріжкових досить нескладне – необхідно промивати ріжок під струменем води після кожного заварювання, не залишаючи решток кави.
Для очищення кофемашини від кавових жирів у порожній ріжок кладуть спеціальну пігулку, встановлюють його у робоче положення. Далі включають заварювання кави для того, щоб змочити пігулку. Коли вода почне литися, зупиніть її подання. Таку чистку кавоварок здійснюють 10 – 15 хвилин, не рідше одного разу на місяць.
Після повного розчинення й виходу усіх решток, можна промити ріжок і пропустити через нього 1-2 л чистої води. Декальцинування виконують наступним чином: бункер для води заповнюють на 50% водою, додають спеціальний засіб згідно з дозуванням і чекають аби він повністю розчинився. Увесь отриманий розчин невеликими дозами випускають на протязі 30 хвилин. Потім слід промити кавоварку 2-3 л води.
Інколи дехто вважає, ніби у кавоварку, що використовує каву в зернах, можна засипати й мелену каву – таким чином полегшуючі техніці роботу. Одразу зауважимо – це хибна думка, кавовий апарат через декілька подібних «полегшень» може просто зламатися, й знадобиться серйозний ремонт кавоварки у сервісному центрі кофемашин у Рівне.